Kabouterpad De Wiedijk feestelijk heropend

In de wondere wereld waarin kabouters wonen, werken en plezier maken valt genoeg te beleven. Ze komen voor in talloze sprookjes (en andere volksverhalen) verspreid over de hele wereld. Je hoeft immers geen kind te zijn om in kabouter te geloven. Ook de boswachters van de Hippe Heks ontdekken regelmatig sporen in het Wiedijkpark, achter het EECO huis waar afgelopen vrijdag het Kabouterpad is heropend.

De oud-Amsterdamse liedjes klonken luidkeels al voordat je het EECO huis binnenstapte. Met het muzikaal optreden door de acteurs van ‘De Jantjes’, geproduceerd door stichting Nederlied, werden de gasten, onder wie groot en klein verwelkomd. Het wachten was nog even op de eregasten, de kleuters van groep 1/2A van de Louis Bouwmeesterschool. Eenmaal binnen, kregen zij een rode Kaboutermuts op in het teken van dit educatief project. Op feestelijke wijze heeft buurtbewoner Ylia Rool, de rood gemutste kleuters en de aanwezige buurtbewoners toegesproken. Al gauw werd het tijd voor de eerste opdracht. Voorzitter Martje van het Hippe Heks Bestuur heeft als ‘hulpboswachter’ een dubbel taak op zich genomen. Ze vertelde hen over de ‘interne woonplek’ van de kabouters waarna zij zelf een kijkje mochten nemen. Kort daarna werd één van de slapende kabouters, de sympathieke Wouter, wakker en voegde zich bij de groep.

De officiële opening van het Kabouterpad lag in handen van Esther Tienstra, lid van de stadsdeelcommissie. “In de politiek hebben we het vaak over hele grote dingen, maar het zijn vaak de kleine dingen die ertoe doen”, benadrukte zij. Om onze kleine medemensjes niet langer in spanning te houden maakte juf Akkemay aanstalten om dan eindelijk aan het grote avontuur te beginnen. Aan deze speciale buitenactiviteit zijn opdrachten en spelletjes gekoppeld, geschikt voor peuters & kleuters (4-6 jaar). Daarnaast is er ook een variant voor de iets oudere kinderen (6-7), waarbij er verschillende afstanden mogelijk zijn. Tijdens paaltjesroute hebben zij op speelse wijze kennisgemaakt met de leefwijze van de kabouters, de bosrijke omgeving en het samenspel tussen de boswachters en de kabouters. Eenmaal terug in het EECO huis was het hoogtijd voor een beloning! De inspanningen van de kleuterkabouters moesten natuurlijk ook worden beloond, na een versnapering en wat drinken kregen onze jonge deelnemers een Kabouterdiploma. Tevreden en met diploma op zak keerden zij terug naar school, uiteraard via ‘hun’ eigen Kabouterpad.

Samen speuren naar kaboutersporen
Het Kabouterpad De Wiedijk in Amsterdam-Osdorp is een paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 7 jaar, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts volgen de kleuterkabouters de gekleurde kabouterpaaltjes en doen daarbij de diverse kabouteropdrachten. Ook kunnen zij op gezette tijden, onder begeleiding van (groot)ouders en/of verzorgers de route afleggen. Neem voor meer informatie contact op met Het EECO huis, contactpersoon: Karel Blanksma, tel.nr.: 020 6112268

Bekijk het volledige fotoverslag op onze facebookpagina Hippe Heks of op Instagram @hippeheks

Aankleding: Club Hippe Heks

Kabouter Wouter: Naoual A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *