Vegatarische Valentijnslunch!

De wekelijkse vrijdagmiddag lunch heeft dit keer een speciaal Valentijnstintje. De eitwitrijke en vezelrijke maaltijd bestaande uit: speltbrood, Halal kaas, rucolasalade en gekookt ei wordt afgesloten met een heerlijk toetje, namelijk: een overheerlijke chocoladetaart!

De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen. Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden. Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag.

2 gedachtes aan “Vegatarische Valentijnslunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *